10/14/2013

FemtoLasik gave my sight back

Reilu viikko sitten perjantaina tosiaan olin silmien laserleikkauksessa, joka toteutettiin yhteistyössä FemtoLasik:n kanssa. Se viikonloppu menikin ihmetellessä sitä, että näkee taas kaiken. Siihen on vaikea tottua, meinaan nimittäin edelleen iltaisin mennä ottaamaan piilolinssejä pois silmästä. 

Nyt sen alkaa vihdoinkin uskomaan / tajuamaan, että oikeasti näkee jälleen. Se on mahtava tunne, sitä on vaikea kunnolla edes selittää! 
Perjantai aamupäivällä kun jännityksen sekoittamana pääsin perille FemtoLasik:lle, olin heti valmis leikkaukseen. Ensin tehtiin kaikki tutkimukset ja muut valmistelut ja sitten oli vihdoinkin leikkauksen aika. Valehtelisin jos sanoisin ettei ehkä ihan hieman jopa pelottanut, mutta se oli turhaa. Ensinäkin toimenpide kesti tosi vähän aikaa ja minusta pidettiin niin hyvää huolta, että pelot olivat aivan turhia. 

Ennen leikkausta minulta kysyttiin haluanko rauhoittavaa lääkettä, ensin olin sitä mieltä etten sellaista tarvitse, mutta sitten ajattelin että tuskin siitä haittaakaan on. Leikkaukseen mennessä minulle kerrottiin toimenpiteen eri vaiheet, että tiedän mitä tulee tapahtumaan, se rauhoitti kummasti mieltä. Koko leikkauksen ajan lääkäri kertoi mitä tehdään nyt ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Hoitaja silitti käsivarttani ja sai siten oloni levollisemmaksi.

Leikkauksen jälkeen siirryin hämärään huoneeseen, jossa sain sitten lepäillä ihanassa hierovassa tuolissa viltin alla. Sielläkin ollessani hoitaja kävi usein tarkistamassa oloni ja laittamassa silmätippoja. Aikani lepäiltyäni menin vielä jälkitarkastukseen, jonka jälkeen sain luvan lähteä kotiin. Ihana mieheni tulikin minua noutamaan, ettei tarvinnut yksin lähteä kotiin sekkailemaan.  
Olen kyllä ikionnellinen ja kiitollinen FemtoLasikin henkilökunnalle, siitä että sain näköni takaisin. Heti jo kontrollissa käydessäni silloin reilu kuukausi sitten, henkilökunta oli ihanan lämmin ja ystävällinen. Se loi itselle heti sellaisen tervetulleen ja turvallisen olon. Ja sehän on aika tärkeää, kun miettiin että on menossa noinkin merkittävään toimenpiteeseen.

Ei siis enää silmälaseja eikä piilolinssejä. It feels like I'm free again!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan ikä rajaa ? Oon 20, mutta jossakin paikoissa täytyy olla yli 25...

Milka kirjoitti...

Anonyymi: Ikäraja on 18v, mutta suositus 20. Pääasia on ettei näkö ole enää isommin muuttunut.

Anonyymi kirjoitti...

haha, snadisti siloteltu versio omakuvasta täällä verrattuna sun fb-profiilikuvaan. :D

Milka kirjoitti...

Anonyymi: Se on kyl iha sama kuva, ihan samalla silottelulla siel facessakin ;) Facebook vaan ikävästi aina heittää kuvan laadun tosi surkeeksi.